2024 Tourism Market Starta utmärkta Tongcheng Travel (00780) och andra huvudföretag som Tongcheng Travel (00780) är eftertraktade av Capital

Efter att ha kommit in i Mid -april var det totala marknadsvärdet för Tongcheng Travel (00780) i princip stabilt till HK 50 miljarder dollar (cirka 46,682 miljarder yuan) eller mer och träffade rekordet högt på 15 april.

Sedan början av 2024, under drag av makroförväntningar och reparationer av sina egna värderingar, har de två krafterna i sina egna värderingar gått in i den stigande cykeln.

Den inhemska turismmarknaden börjar överträffa förväntningarna, och destinationen ”Internet Celebrity” som har uppstått kommer att öka populariteten för turismförbrukningen.

Från början av 2024 till mitten av -april fortsatte fördelarna med turistnäringen att släppas i flera helgdagar som nyårsdag, vårfestival, vårfestival Golden Week, Qingming och andra helgdagar.Bland dem har populariteten för Tianshui och Spicy Spicy avsevärt drivit den lokala turistindustrin. Turismbyrå).Efter att ha varit bland destinationen på internet skördade Kaifeng också den utmärkta prestationen för turismförbrukning.Enligt de uppgifter som släppts av de relevanta avdelningarna för Kaifeng ökade antalet turister i Kaifeng City under Qingming -semester med 28,96%respektive 51,8%år -år, respektive 134,2%respektive 138,8%2019.

Destinationens nätkändiseffekt plattades i viss utsträckning, och passagerarflödesfluktuationerna under perioden som inte är holiday fortsatte att skapa flera hotspots i turistkonsumtion.Tongcheng Travel och andra huvudplattformföretag har blivit en av de viktigaste förmånstagarna.Data visar att under veckan efter Tianshui kryddig och popularitet hade samma veckas resplattform för Tianshui i Gansu ökat med 186%.Efter att Kaifeng blev den nya destinationen för den nya internetkändisen på grund av ”Wang Po sa att media”, ökade den veckovisa resesökningens popularitet för Kaifeng -relaterade natursköna platser i Tongcheng -resplattformen mer än sju gånger från föregående månad, och biljettreservation ökade med genom Mer än två gånger månad -månad.

Holiday Tourism Market i början av året har i allmänhet börjat bra, särskilt prestandan för Golden Week och Qingming Holidays på vårfestivalen är betydligt bättre än väntat.Enligt den relevanta statistiken som släpptes av ministeriet för kultur och turism var antalet turister på nyårsdagen, vårfestivalen och Qingming 2024 135 miljoner, 474 miljoner och 119 miljoner människor. tillväxttakten var 9,4%, 19%och 11,5.I synnerhet tillbringar nivåerna av Qingming -helgdagar mer än samma period 2019. Det är den bästa nivån sedan 2020, vilket helt visar den starka segheten i efterfrågan på den inhemska turismförbrukningen.

Som en viktig nod under första hälften av resemarknaden var ”transkriptet” av vårfestivalen 2024 också mycket bländande.Enligt statistik som släpptes av transportministeriet, under vårfestivalen 2024, skickades totalt 484 miljoner passagerare över hela landet, en ökning med 17縛 samma period 2019, med en daglig genomsnitt på 12.089 miljoner människor , en rekordhög;Dessutom, med den accelererade återhämtningen av internationella flygningar och den snabba utvidgningen av Kinas ”Visa -Frie Friends Circle”, påskyndar också inträdes- och utgångsresemarknaden återhämtningen.Statistik som släpptes av National Civil Aviation Administration visar att i februari i år var antalet passagerare av civila luftfartens internationella flygningar 4,892 miljoner, vilket har återupptagits till mer än 80%av samma period 2019.I mars accelererade återhämtningen av kapaciteten hos internationella rutter, vilket gav ett starkt stöd för återhämtningen av den internationella resemarknaden under första halvåret.Den 15 april avslöjade Air China, Southern Airlines, lyckosamma flygbolag, vår- och höstflygbolag etc.

Efter den upprepade verifieringen av viktiga datafönster som nyårsdag, vårfestival, Qingming Holiday och Spring Festival har kapitalmarknaden fortsatt att förbättra förväntningarna inom den inhemska turistsektorn.Från början av januari i år till runt Qingming -festivalen steg turistsektorn för A -aktier mer än 40 %, och aktiekursen för huvudplattformar som Tongcheng -resor överskred i allmänhet 50 %.

Kärnindikatorerna nådde rekordhögt och betalade den första utdelningen för första gången.

Enligt den övergripande situationen med kontinuerliga goda förväntningar på makroförväntningar har den vackra finansiella rapporten från 2023 från Tongchengs turism blivit den största interna orsaken att stödja dess kontinuerliga ökning av aktiekursen.Enligt de finansiella rapportuppgifterna uppnådde intäkterna från Tongcheng Travel 2023 intäkter på 11,896 miljarder yuan, en ökning med 80,7%år -år, en ökning med 60,7縛 2019, en rekordhög.Justeringen av nettovinsten var 2,2 miljarder yuan, en ökning med 240,3%år -år, en ökning med 42,4縛 samma period 2019.När det gäller kärnverksamheten var bostadsintäkterna 3,9 miljarder, ett år -års ökning med 61,5%, en ökning med 65,4%jämfört med samma period 2019; %år -år, en ökning med 33,5%jämfört med samma period 2019.

År 2023 har driftseffektiviteten för Tongcheng -resan också ökat kraftigt. period 2019.Å andra sidan har skalan av betalda användare ökat avsevärt. året ökade med 25,2%, en ökning med 54縛 samma period 2019.

När det gäller intäktsresultat och andra indikatorer nådde en rekordhög, släppte Tongcheng Travel den första utdelningsplanen sedan listan.Den starka prestanda överlagras för den första utdelningen, och den inneboende drivkraften för det fortsatta resepriset för Tongcheng -resor är fullt.Sedan mars 2024 har Damo, Goldman Sachs, BOC International och Jiaotin International höjt målpriset för Tongcheng Travel och har gett positiva möjligheter för sina framtida trender.Institutionella investerare är optimistiska om de framtida tillväxtutsikterna för Tongcheng resor, främst från två aspekter: en är att den inhemska turismmarknaden börjar överskrida förväntningarna, och efterfrågan är stark; Driftseffektivitet och diversifierad verksamhet är strukturens kontinuerliga tillväxtpotential enorm.

Efterfrågan på ”majdag” -resekonsumtion är stark och turismmarknaden förväntas stärka turismmarknaden under första halvåret

Efter att ha kommit in i mitten av april, uppvärmdes bokningen ”1 maj” -turist för resplanen snabbt, ”en biljett är svår att hitta” med tågbiljetter, och priset på flygbiljetter på populära turistmål ökade också avsevärt.Enligt de ”maj -dag” -relaterade uppgifterna som släppts av Tongcheng Travel ökade den ”Relaterade turistsökningens” -relaterade turistsökning popularitet för Qingming -semester med mer än sju gånger från föregående månad.Från de uppgifter som släppts i alla aspekter kommer prestationen för ”1 maj” under första halvåret att fortsätta att fortsätta den goda trenden för vårfestivalen och Qingming. en stor sannolikhet för att få bra resultat.

Holiday Tourism är ett viktigt ”fönster” för branschen och investerare att observera turismmarknadens totala resultat. .Detta kan också ses från trenden inom Qingming -sektorn efter Qingming -sektorn: Inom två veckor efter Qingming -semester har turistsektorn för A -aktier och Hong Kong -aktier stigit i olika grader.Dessutom, inför de senaste fluktuationerna på kapitalmarknaden, är turistsektorn för Hong Kong -aktier en av de relativt ”anti -declines” -sektorerna.

You May Also Like

More From Author